Çelik, Sertçelik ve Suç Örgütü İddiaları Hakkında Detaylar

Tutuklu emniyet müdür yardımcısı gizli tanık M7’yi anlattı




Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı’nın Mülkiye Müfettişlerine Verdiği İfade Ortaya Çıktı

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in Verdiği İfade İddiaları

Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik’in verdiği ifade, Mülkiye müfettişlerine ortaya çıktı. Çelik, gizli tanık Serçelik’in iddialarını yalanlayarak, “İfadesinde yönlendirmeye çalışıldığı konusunun 7 ay sonra gündeme getirilmesini manidar buluyorum. Kendisinin de yöneticisi olduğu silahlı suç örgütünün kendisini ele geçirdiğini ve baskı altında kendisine iftiraların zorla attırıldığını düşünüyorum” dedi.

Çelik ayrıca eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan ile ilgili de bilgi verdi ve “Bu şahsı Türkiye’ye getirmeye yönelik çalışmalardan haberim var. Adli mercilerle de görüştüğünü bana ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Çelik, Sertçelik hakkında verilen gözaltı kararının silahla yaralanmada verilen doktor raporu nedeniyle uygulanmadığını iddia etti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli komiser G.K. ise diğer şüphelilerle hareket ettiği değerlendirilerek tutuklandı.

Kaplan suç örgütüne ilişkin davada 5 gün süren duruşma periyodu sona erdi. Mahkeme, Arif Buğra Meşe ile Furkan Anıl Bahar’ın tahliyesine karar verirken, 18 sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı eylül ayına bıraktı.