Saros Körfezi’nde Tiny House’lar Yıkılıyor!

Edirne'de 'Tiny House' yıkımında arbede: Gözaltılar var

Edirne Valiliği’nden Yapılan Açıklamaya Göre Saros Körfezi’nde Tiny House’lar Yıkılıyor

Edirne Valiliği tarafından Keşan’daki köy muhtarlarına gönderilen genelgeye göre, Saros Körfezi ve çevresinde izinsiz olarak bulunan ‘Tiny House’ adı verilen evlerin yıkılacağı bildirildi. Yıkım çalışmaları, Danişment ve Koruklu köylerinde devam ediyor. Danişment köyünde gerçekleşen yıkım sırasında jandarma ekipleri ile yapı sahipleri arasında gerginlik yaşandı ve bazı kişiler gözaltına alındı.

Yıkıma tepki gösteren vatandaşlar, araçlarının plakalı ve ruhsatlı olduğunu belirtirken, yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hakkımızda haksız ve hukuksuz işlemler başlattılar. Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği plaka ve ruhsatlarla bu evleri kullanıyoruz. Tiny House’lar kendi özel mülkümüzde bulunmaktadır.”

İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, tarım arazilerinde izinsiz olarak yapılan Tiny House’ların yıkımının mevzuata uygun olduğu vurgulandı. Açıklamada, yapıların römork niteliğini yitirdiği ve konut olarak kullanıldığı belirtilerek yıkım kararının hukuka uygun olduğu ifade edildi.

Öte yandan, yapılan açıklamada, sosyal medyada paylaşılan yanıltıcı ve suçlayıcı görüntülerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi. İdare yetkilileri, yıkım işlemlerinin Kooperatif yöneticileri tarafından gerçekleştirildiğini ve kamuoyunu yanıltıcı paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.