MGK Toplantısının Gündemi ve Vurguları

Son dakika haberi! MGK'dan terörle mücadele vurgusu

Milli Güvenlik Kurulu’nun toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında üçüncü kez gerçekleşti. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 16.10’da başladı ve 19.50’de sona erdi. Toplantının ardından yayımlanan MGK bildirisinde şu konular vurgulandı:

TERÖRLE MÜCADELE
PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadelede kararlılıkla devam edildiği belirtildi. Ayrıca, Irak ile iş birliğinin ve komşularla ilişkilerin güçlendirilmesiyle bölgesel güvenliğin artırılacağı vurgulandı. PKK/KCK-PYD/YPG’nin bölgedeki etkisinin bertaraf edileceği ve milli güvenliğin korunacağı ifade edildi.

GAZZE’DEKİ KATLİAM
İsrail’in Gazze’de işlediği suçlar kınandı ve uluslararası toplumun ses çıkarması gerektiği vurgulandı. Filistin Devleti’ni tanıyan ülkelerin sayısının artması ve sorumluların yargılanması gerektiği belirtildi.

UKRAYNA’DAKİ DURUM
Ukrayna’daki insani durumun kötüleşmesi endişe verici bulundu. Adil ve kalıcı bir barışın sağlanması için çaba harcanması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Karadeniz’de seyrüsefer emniyetinin artırılmasının önemi üzerinde duruldu.

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDAKİ MÜZAKERELER
Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki müzakerelerde sağlanan ilerlemeler desteklendi ve kalıcı bir barışın tesis edilmesi için çaba harcanması gerektiği belirtildi.

YAPAY ZEKÂ
Yapay zekânın insanlık için büyük fırsatlar sunduğu ancak yeni tehditlerin de ortaya çıkabileceği vurgulandı. Türkiye’nin yapay zeka alanındaki çalışmaları geliştirme konusunda önemli adımlar atması gerektiği vurgulandı.