Ruhsatsız Silah Operasyonu Seyhan’da!

Adana'da operasyon: Bahçesinde gömülü kalaşnikof bulundu! 'Akrabam kız arkadaşıyla buluşmaya geldiğinde koymuştur' dedi

Seyhan Emniyet Müdürlüğü’nden Ruhsatsız Silah Operasyonu

Seyhan Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, Ova Mahallesi’nde gerçekleştirilen operasyonda, 2 ayrı evde ruhsatsız silah bulunduğu bilgisine ulaştı. Polis ekipleri, şüpheliler Leyla G. ve Suzan A.’nın evlerine eş zamanlı baskın düzenledi.

Leyla G.’nin evinde yapılan aramada, bahçede bulunan çiçeklikten şüphelenen ekipler, toprağın altında Kalaşnikof piyade tüfeği ile 2 şarjör ve 68 mermi ele geçirdi. Suzan A.’nın evinde ise ruhsatsız 2 tabanca ile 10 mermi bulundu. Operasyonda Leyla G. ile akrabası A.K., Suzan A. ve gelini Tuğba A. gözaltına alındı.

Emniyette ifade veren Leyla G., “Eşimin akrabası A.K., bir hafta önce kız arkadaşıyla buluşacağını söyleyip, evin anahtarını istemişti. Evime ondan başkası girmedim. A.K., muhtemelen o gün koymuştur” dedi. A.K. ise “Leyla’nın evinde bulunan Kalaşnikof, bana ait. Bir süre önce tanımadığım bir kişiden satın aldım. Balkonun altında toprak vardı. Bulunmasın diye çuvala koyup, gömdüm” şeklinde savunma yaptı.

Diğer şüpheliler Suzan A. ile Tuğba A. da silahların kendilerine ait olmadığını öne sürdü. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler A.K., Leyla G., Suzan A. ile Tuğba A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.