Sokak Hayvanlarıyla İlgili AK Parti Çalışmaları

Sunum yapılan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ölçüsünü iyi koruyun




AK Parti’nin Sokak Hayvanlarıyla İlgili Yasa Teklifi Hazırlıkları Sürüyor

AK Parti’nin Sokak Hayvanlarıyla İlgili Çalışmaları Devam Ediyor

AK Parti’nin 31 Mart seçimleri öncesinde yaptığı ankette sokak hayvanları konusunun dikkat çekici olduğu ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunulan çalışma hakkında bilgi verildi ve seçimlerin ardından yapılacak özel bir sunum planlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine, “Bunlara tedbir alalım ama ölçüsünü de iyi koruyalım. Bu haliyle çalışın. Diğer arkadaşlarla da görüşüp bana son halini getirin” diyerek çalışmanın detaylarının incelenmesini istedi.

Yapılan açıklamalara göre, AK Parti’nin hazırladığı yasa teklifinin önümüzdeki hafta tamamlanması planlanıyor. Teklifin haziran ayı içerisinde Meclis’e sunulması ve temmuz ayında Genel Kurul gündemine getirilmesi bekleniyor.

Parti yetkilileri, “Sanatçıları, gazetecileri, sivil toplum örgütlerini, veteriner hekimler birliğini dinledik. İşin bürokratik takibi ve etkinliği de önemli. Böyle bir uygulamayla ancak sonuç alınabileceği görülüyor” şeklinde konuştular.

İşte Yapılacaklar:

ZARARSIZ OLANLAR KISIRLAŞTIRILACAK: Mahallede beslenen zararsız köpekler kısırlaştırılacak ve sokakta kalmaya devam edecek. Barınaklarda yaşam koşulları iyileştirilecek ve köpekler takip edilerek, sahiplendirilecekler.

Yasada yapılacak değişikliklerle sahipsiz hayvanlar için özel tanımlamalar yapılacak ve onlara destek olunacak.