Öğretmene Saldıran Veli Yakalandı

Okulu basıp öğretmene saldırdı

Kocaeli Darıca’da Veli Okula Daldı: Öğretmene Saldırdı

Dün Ressam Osman Hamdi Bey İlkokulu’nda yaşanan olayda, birinci sınıfta okuyan bir öğrencinin bir başka şubedeki akranıyla yaşadığı kavga büyük bir olaya dönüştü. Bu durumu öğrenen veli M.A., sabah ilk ders saatinde okula gelerek, oğlunun öğretmeni Burak Laçin’e “Bana oğluma vuran çocuğu göster, onu döveceğim” şeklinde tehditlerde bulundu.

Öğretmen Burak Laçin’in uyarılarına aldırmayan ve ısrarını sürdüren M.A., olaya 5 kişiyle birlikte karıştı. Hedeflediği öğrenciyi bulamayınca öfkesini öğretmen Laçin’e yöneltti ve saldırdı. Okulun diğer öğretmenleri, çıkan arbedeyi engellemeye çalıştı ancak kavga koridorlardan bahçeye kadar sürdü.

Olayın ardından polise yapılan ihbar sonucu kaçan veli M.A., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kocaeli ve Darıca Milli Eğitim Müdürlükleri, konuyu incelemek için müfettiş görevlendirdi ve adli sürecin başlatılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğretmenimize yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınıyor, şiddetin her türlüsüyle mücadelede kararlılığımızı yineliyorum. Okullarımızın daha güvenli hale gelmesini sağlamak adına yeni Öğretmen-Kişilik-Medebla (ÖKM) sisteminin hayata geçirilmesi için gerekli adımları atacağız” şeklinde konuştu.