Ortaca’da Cinsel İstismar Skandalı

İğrenç olay canlı yayında ortaya çıkmıştı! Birlikte yaşadığı kadının 'kayıp' dediği kızlarına istismardan tutuklandı

Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Cinsel İstismar Skandalı

Muğla’nın Ortaca ilçesine bağlı Ekşiliyurt Mahallesi’nde bahçıvanlık yapan Selahattin Yalnız, birlikte yaşadığı iki genç kadının kaybolmasıyla ilgili bir televizyon programına katıldı. F.T.B. ve B.D. adlı kadınların kaybolmalarının ardından ortaya çıkan skandal, dün akşam televizyonda gergin anlara sahne oldu.

Genç kadın F.T.B., yayınlanan programda, Selahattin Yalnız ve diğer kardeşleri tarafından cinsel istismara uğradığını iddia etti. Bu iddialara karşı çıkan Yalnız ise kendisine iftira atıldığını ve uyku ilacı içirildiğini öne sürdü.

Programın sunucusu Müge Anlı, yaşanan olay karşısında büyük bir tepki göstererek, “Sen utanmadan nasıl benim stüdyoma geldin? Allah seni şaşırttı mı, yanılttı mı? Sen utanmadan bu kızları aramak için benim stüdyoma nasıl geldin? Terbiyesiz adam. Senin bu kızlara yaptığının bütün videoları elimde. Ahlaksız… Nasıl aramaya geldin. Sen bundan sonra bana değil savcı ve hakime söyleyeceksin. Sen bu kızları istismar edip nasıl gelip ararsın ya? Ben gözüme mi inanacağım sana mı? Bütün videoların elimde” şeklinde konuştu.

Skandalın başlangıcında, F.T.B. yaşanan cinsel istismarın yıllardır devam ettiğini ve üvey babaları Selahattin Yalnız’ın kendilerine şiddet uyguladığını belirtti. “14 yaşından beri bu adam bize tecavüz ediyor. Satırla saldırıyordu, dövüyordu. ‘Sizin derinizi yüzerim, dördünüz de benim karım olacaksınız’ diyordu. Bunlar annemin gözünün önünde yapılıyordu” ifadelerini kullandı.

Selahattin Yalnız ise suçlamaları reddederek, “Böyle bir şey yapmadım. Cinsel istismar videoları bize de geldi. Biz konuştuk, anlaşmaya çalışıyoruz. Ne anlatayım? Beni uyutup yaptıklarını mı? Uyutarak istediklerini yaptılar” şeklinde savunma yaptı.

Yapılan ihbar üzerine polis ekipleri harekete geçerek Selahattin Yalnız’ı gözaltına aldı ve adli makamlara sevk etti. Yalnız, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, birlikte yaşadığı Fitnat Ertekin ise serbest bırakıldı.

Olayın ardından adli sürecin başlamasıyla birlikte, Ortaca’da yaşayan vatandaşlar tepkilerini göstererek linç girişiminde bulundu. Polis ekipleri, şüpheliyi linçten kurtararak olaya müdahale etti.