İstanbul Operasyon: Suçla Mücadele

'Daltonlar' operasyonu! 6 kişi daha gözaltında... Saldırının görüntüleri ortaya çıktı

İstanbul’da Operasyon: Organize Suçlarla Mücadele Devrede

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir’de gerçekleşen bir silahlı saldırının faillerini bulmak için harekete geçti. Yapılan araştırmalar sonucunda, şüphelilerin Kırıkkale ilindeki bir otele de benzer bir saldırı düzenlediği tespit edildi.

İki ilin polis ekipleri ortak çalışma başlatırken, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak şüphelilerin çalıntı motosiklet ile saldırıyı gerçekleştirdikleri belirlendi. Soruşturma sonucunda E.B. isimli kişinin motosikleti kullanırken, E.S. isimli şüphelinin silahlı saldırıları gerçekleştirdiği belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin ‘Daltonlar’ suç örgütüne üye oldukları ortaya çıktı.

Polis ekipleri şüphelilerin adreslerini belirleyerek eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda E.B. ve E.S. ile birlikte 4 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan 6 şüphelinin adreslerinde yapılan aramalarda 2 adet otomatik tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Öte yandan, güvenlik kamerası görüntüleri şüphelilerin işyerlerine motosikletle gelerek saldırıyı gerçekleştirdikleri anları gözler önüne serdi.