Şüpheli Operasyonu: Başlıca Noktaları

Aşkım Kapışmak hakkında ‘yapıya insan kazandırdın’ iddiası

152 Şüpheliye Yönelik Operasyonda 127 Kişi Gözaltına Alındı

Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, haksız kazanç elde ettiği belirlenen 127 kişi gözaltına alındı. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda şüphelilerin toplam 1 milyar dolar (32 milyar TL) haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Operasyon kapsamında ayrıca, şüphelilere ait 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

Aynı operasyonda, yazar Aşkım Kapışmak’ın da İstanbul’da gözaltına alındığı ve Ankara’ya getirildiği öğrenildi. Kapışmak’ın, örgüt yöneticileriyle birlikte ‘Eğitim ve Bilgilendirme Kampı’ adı altında toplantılar düzenlediği ve katılımcılara sertifikalar verdiği iddia edildi. Bu iddiaya ilişkin olarak yazar Kapışmak hakkında ‘yapıya insan kazandırma’ faaliyetleri nedeniyle soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü önünde konuşan Avukat Buğrahan Kutlu, mağdurlar adına açıklamalarda bulunarak, “Bu dosyayı yakından takip ediyoruz ve yaklaşık 40 bin mağdur olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.