Tanju Kaya Seçil Erzan Davasında Tanık Oldu

Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Kaya: Erzan, Terim’den aldığı parayla açığını kapattı

Denizbank Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Kaya, eski bankacı Seçil Erzan’ın dolandırıcılık davasında tanık olarak mahkemede dinlendi. Tanju Kaya, İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaptığı açıklamada, yaşanan olaylarla ilgili Sermin Tekin’in araması üzerine haberdar olduğunu belirterek, “Seçil Hanım için Fatih Terim ‘Kızım gibidir’ dedi. Seçil Erzan’ın ifadesi alındığında ben de oradaydım. Fatih Terim’den aldığı 300 bin doları, daha sonra futbolculardan aldığını ve devam ettirdiğini söyledi.” dedi.

Tanık olarak dinlenen Denizbank’ın Teftiş Kurulu Üyesi Cenk İzgi ise Seçil Erzan’ın bazı kişilere ‘Fatih Terim Fonu’, bazılarına ‘özel fon’ dediğini belirterek, “Yapılan işlemler saadet zinciri gibi. Arda Turan’ın verdiği listede 26 milyon dolar fark tespit ettik. Seçil Hanım, Fatih Terim’den 300 bin dolar aldığını ifade etti.” dedi.

Seçil Erzan ise yaptığı savunmada, bankanın işlemleri fark etmesi gerektiğini ve her şeyin görünür olduğunu belirtti. Erzan, “Bankanın bilmediği ve görmediği bir durum söz konusu değil. Her şeyi ben yapmışım. Sistemsel bir hata oldu.” şeklinde konuştu.

Mahkeme, Fatih Terim’in de aralarında bulunduğu müştekilerin duruşmaya çağrılmasına ve zorla getirilme kararı verilmesine karar verirken, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.