Erdoğan’ın Netanyahu İçin Çağrısı: “Dur”!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vatandaşın canına kastedenlerin tepesine bineceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu’ya Artık “Dur” Denilmelidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen ‘AK Parti 31’inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Kendi ülkesi ile birlikte bölgemizi ve tüm dünyayı büyük bir felakete sürükleyen Netanyahu denen bu barbar, bu haydut, gözünü kan bürümüş bu muhterise artık bir ‘Dur’ denilmelidir” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki bir binanın çökmesi sonucu yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet dilerken, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

“Göçük haberinin alınmasıyla birlikte UMKE ve AFAD ekiplerimiz süratle enkaz alanına müdahale etmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından göçükle ilgili soruşturma başlatılmıştır” diyen Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Filistin halkı tam 76 yıldır zulme maruz kalıyor. Filistin’in toprakları 76 yıldır aşama aşama gasbediliyor. Filistin’de katliam 76 yıldır kesintisiz devam ediyor, Filistinli çocuklar 76 yıldır şımarık bir devlet tarafından öldürülüyor. Türkiye olarak bu zulme, bu katliama her platformda itiraz ediyoruz. Varsın birileri rahatsız olsun, varsın birileri İsrail’e şirinlik yapsın, varsın birileri Filistin direnişine çamur atacak kadar vicdanını kaybetsin. Türkiye olarak Filistin halkının yanında dimdik duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz.”

“Gazze’de Müslümanlığımızla Birlikte İnsanlığımız Sınanıyor” ifadesini kullanan Erdoğan, Hamas’ın önceki ateşkes önerisi ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın teklifine olumlu yaklaştığını dile getirerek, “Netanyahu’nun cevabı ise yine kan dökmek, katliam yapmak, işgal ve soykırım politikasının şiddetini artırmak oldu. Gazze ve Filistin’de sınanan Müslümanlığımızla birlikte insanlığımızdır. Gazze ve Filistin’de test edilen kardeşliğimiz, kardeşlik hukukumuzdur. Gazze ve Filistin’de insana dair tüm değerler samimiyet testinden geçmektedir” şeklinde konuştu.

Erdoğan ayrıca, parti olarak reformcu bir ruha sahip olduklarını belirterek, “Demokrasimizi vesayetin ve vesayetçilerin karanlığından çıkardık. Milli irademizi darbelere karşı koruduk. Önümüzdeki dönemde belediyeler dahil olmak üzere reformları hayata geçireceğiz. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirme amacımızı sürdüreceğiz. Türkiye’yi daha güçlü, itibar sahibi bir ülke haline getirmeyi hedefliyoruz” diyerek, sözlerini tamamladı.