Erdoğan’dan AK Parti İstişare Toplantısında Önemli Açıklamalar

Erdoğan AK Parti kampında konuştu: Vakti-saati geldiğinde değişim olacak

AK Parti’nin Kızılcahamam’daki Toplantısında Erdoğan Ne Dedi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Kızılcahamam’daki 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şunlar:

3 Seçimin Muhasabesi

“İstişare toplantılarımızı devam ettireceğiz. Temmuzun 1 ve 2’sinde, yine Kızılcahamam’da belediye başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Yol ve dava arkadaşlığımızın, siyasi sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmenin yanı sıra son bir yılda yaşanan üç seçimin de kapsamlı muhasebesini yapacağız.” dedi.

Yankı Odalarına Hapsolmadık

“Partimizin kuruluşundan itibaren istişareye ve ortak akılla karar almaya özen gösterdik. Hiç kimseyi ayırmadan herkese ulaşmaya çalıştık. Siyasi rakiplerimiz dahil bizi tanıyan herkes AK Parti’nin siyasetinde istişarenin önemini kabul etmektedir.” şeklinde konuştu.

Komplekse Kapılmadan

“Ortak akla önem vermemiz ve eleştiriye açık olmamız bizi 23 yıldır ayakta tutmaktadır. İşte bu anlayışla Türkiye’nin ortak aklını temsil etmeye devam ediyoruz. Meseleleri masaya yatırarak komplekse kapılmadan çözmeye çalışıyoruz.” dedi.

Talebimizin Farkındayız

“Seçim sonuçlarıyla bize ulaşan milletimizin taleplerinin farkındayız. Bu süreçte gerekeni yapacağız ve titizlikle değerlendireceğiz.” şeklinde vurguladı.

Türkiye’yi Kucakladık

“Siyasetimizi Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklama üzerine inşa ettik. Kimseyi dışlamadan, ayrım yapmadan her kesime eşit yaklaştık. Türk siyasetinin gelişiminde istişarenin önemli bir rolü olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlkelerden Taviz Yok

“Yapmış olduğumuz ittifaklar ve iş birliklerinde kimlik ve ilkelerimizden taviz vermeyeceğiz. Muhalefetten de aynı hassasiyeti bekliyoruz.” dedi.

Hukuka Saygı Şart

“Siyasette yumuşama, hukuka, demokrasiye ve insan haklarına saygı gösterilmesi anlamına gelir. Biz, hukuksuzluk, demokrasi ihlali ve insan haklarına karşı yapılan her türlü saldırıya karşı sert bir duruş sergileyeceğiz.” şeklinde vurgu yaptı.

Muhaletetten Beklentimiz

“Muhalefetten de aynı tavırları bekliyoruz. Yumuşama sürecinin kalıcı olması ve ülkenin menfaatine hizmet etmesi dileğinde bulunuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleriyle devam eden toplantıda, AK Parti’nin geleceğine dair kritik konular ele alındı.