Özer Uçuran Çiller Hayatını Kaybetti

Özer Uçuran Çiller kalbine yenildi

Başbakan Tansu Çiller’in Eşi Özer Uçuran Çiller, Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Türkiye’nin ilk kadın başbakanı Tansu Çiller’in eşi iş insanı Özer Uçuran Çiller (86), İstanbul Yeniköy’deki yalısında dün sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Cenazesi özel bir hastanenin morguna kaldırılan Çiller için pazartesi günü Levent Barbaros Hayreddin Paşa Camisi’nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenecek, ardından Kilyos Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi.

Özer Uçuran Çiller, Kadıköy’ün ilk ve 30 yıllık muhtarı Ramiz Uçuran ile İsmet Uçuran çiftinin çocuklarından biri olarak 21 Eylül 1937 yılında dünyaya geldi. Mühendis ve iş insanı olan Çiller, Saint Joseph Fransız Lisesi ve Robert Kolej’de eğitim gördü. Amerika’da MBA derecesi alan Çiller, 1975 yılında Çukurova Holding’in CEO’su olarak göreve başladı ve 1983’te kendi şirketini kurdu. Ayrıca Milliyet ve Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı da yaptı.

Eşi Tansu Çiller ile evlendikten sonra soyadını “Çiller” olarak değiştiren Özer Uçuran Çiller’in 2 çocuğu bulunmaktadır. Alternatif tıbba ilgi duyan Çiller’in bu konuda yayınlanmış kitapları da mevcuttur.

Özer Uçuran Çiller, eşi Tansu Çiller’in Türkiye’nin ilk kadın başbakanı olmasından sonra Türkiye’nin ‘Second Gentleman’ı unvanını almıştı.

Siyaset Dünyasından Başsağlığı Mesajları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Özer Uçuran Çiller’in vefatı nedeniyle eski Başbakan Tansu Çiller’e başsağlığı dileklerini iletti. AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladılar.