Türk Hava Kuvvetleri’nin 113. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Türk Hava Kuvvetleri 113 yaşında... ‘En güçlüler arasındayız‘

Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın 113. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek Hava Kuvvetleri’nin tarihi başlangıcına vurgu yaptı.

Bakan Güler, Hava Kuvvetleri’nin 1911 yılında şanlı yürüyüşüne başladığına dikkat çekerek, “Türk Silahlı Kuvvetleri son bir asrın en kapsamlı faaliyetlerini gerçekleştirdi. Gökyüzündeki gücümüz olan Hava Kuvvetlerimiz de aynı etkinlik ve yoğunlukta faaliyetlerini sürdürüyor, elde ettiği büyük başarılarla ülkemizin gurur kaynağı olmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

Güler, Türkiye’nin kendi savaş ve eğitim uçaklarını, helikopterlerini üretebilen dünyadaki az sayıdaki ülkeden biri olduğunu vurgulayarak, “Bizlere düşen görev, Hava Kuvvetlerimizi ve kahraman ordumuzu en gelişmiş araç ve gereçlerle donatmaya devam etmektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Tebrik Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türk Hava Kuvvetleri’nin 113. kuruluş yıldönümünü tebrik ederek, “Dünyanın ilk havacılık teşkilatlarından biri olan, Gök Vatanımızı kahramanca koruyan Türk Hava Kuvvetleri’mizin 113. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Hava şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, görevini başarıyla sürdüren Hava Kuvvetleri mensuplarımıza selamlarımı iletiyorum” dedi.