Eğitim Uçağı Kazası: 2 Pilot Şehit!

Son dakika... Kayseri'de eğitim uçağı düştü! MSB acı haberi duyurdu: 2 pilot şehit oldu

Kayseri’de Eğitim Uçağı Düştü: 2 Pilot Şehit Oldu

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait SF-260D tipi eğitim uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi yakınlarında düştü. Olay sonucu 2 pilotun şehit olduğu belirlendi.

Eğitim uçağının kırıma uğraması sonucu olay yerine polis, jandarma, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri uçaktaki pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen’in şehit olduğunu teşhis etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehit pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen için bir taziye mesajı yayınladı. Bakan Güler, “Kahraman silah arkadaşlarımız, 4 Haziran 2024 tarihinde şehit olmuşlardır. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kullandı.

Düşme Anı Görüntüleri Ortaya Çıktı

Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’ndan eğitim için havalanan SF-260D tipi eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde uçağın ay çekirdeği tarlasına düştüğü gözlemlendi. (DHA)

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Eskişehir’de Şehit Hava Pilotu için Tören Düzenlenecek

İzmir’de bulunan Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli ve eğitim uçuşları için Kayseri’ye giden Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in şehadet haberi, Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi’nde bulunan baba ocağına ulaştı. Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in eşi Şeyma Özen ve 9 yaşında bir kız çocuğu olduğu belirlendi.

Şehit Özen’in annesi Zarife Özen’in 1978 yılında vefat ettiği öğrenilirken, şehadet haberi babası Mehmet Yüksel Özen’e iletilmiştir. Aynı zamanda, Özen ailesinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in ağabeyinin de bir Hava Pilot Albay olduğu tespit edilmiştir.

Şehit Hava Pilot Albay Gökhan Özen’in cenazesinin, yarın Eskişehir’de düzenlenecek askeri törenin ardından defnedileceği öğrenildi.

SF-260D Tipi Eğitim Uçağının Arşiv Görüntüsü