Eğitim Şenliği ve Zeydan Karalar’ın Vurgusu

Güney Eğitim Vakfı 30 yaşında... 'Amaç aydın bireyler, insanlar yetiştirmek'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Eğitim Destekçileri Şenlikte

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Bölge Temsilcimiz Erdal Fernergiz ile birlikte, eğitim destekçileri ile şenlikte bir araya geldi. Başkan Karalar, çağdaş eğitimin önemine vurgu yaparak, “Laik Demokratik Türkiye için çağdaş, Atatürkçü eğitimin devamı şart” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Güney Eğitim Vakfı’nın 30. Kuruluş Yıldönümü’nde yaptığı konuşmada, vakfın çalışmalarına dikkat çekti. Başkan Karalar, “Hiçbir karşılık beklemeden, önemli bir hizmeti 30 yıl sürdürmek takdire şayan. Vakfın şu ana kadarki bütün yöneticilerini yürekten kutluyorum. O kadar faydalı bir iş yapıyorlar ki; tüm paydaşlar da buna gönülden destek veriyor. Elimizden geldiği ölçüde bizler de bu destekleri arttırarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gençlere fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Güney Eğitim Vakfı’nın amacı aydın bireyler, insanlar yetiştirmek. Vakıf, çağdaş eğitimi merkeze koyan bir yapıya sahip. Devletin oturmuş sistemini, bekasını savunmak asla siyasete girmez. Bu partisel bir konu değil. Cesaretle çağdaş aydın eğitimi savunmak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ufku doğrultusunda çalışmak bizlerin asli görevlerindendir.”