FETÖ Saldırısına ABD’den Kınama

Ankara Savcılığı harekete geçti! Pensilvanya’daki saldırıya soruşturma

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Yunus Paksoy’a Saldırıya Kınama

ABD Dışişleri Bakanlığı, CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy’a cumartesi günü FETÖ liderinin Pensilvanya’daki çiftliği önünde gerçekleşen saldırıyı kınadı. Saldırı sırasında saldırganın üzerine araç sürdüğü Yunus Paksoy’a yapılan saldırıyı kınamak için dün bir açıklama yapan bakanlık, “CNN Türk Muhabiri Sayın Yunus Paksoy’a yönelik yapılan bariz saldırıyı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri, daha fazla bilgi edinmek isteyenleri “sizi Pensilvanya emniyet yetkililerine yönlendiriyoruz” sözleriyle bilgilendirdi.

Yunus Paksoy, FETÖ liderinin çiftlik önünde haber yaparken saldırıya uğramış, saldırganın aracını üzerine sürmesi üzerine tepki göstermiş ve saldırgan kameraya vurmuştu. Saldırganın kimliği ise FETÖ’nün yargıdan sorumlu imamı olarak bilinen “hayalet avukat” lakaplı Ahmet Can olduğu iddia edilmişti. Türkiye’nin ABD’den Can’ın iadesini talep etmesine rağmen Washington yönetimi talebi reddetmişti.

Olayla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtilirken, Yunus Paksoy resmi suç duyurusunda bulunmuş ve hastaneden aldığı darp raporunu eyalet yetkilileriyle paylaşmıştı.