Özer Uçuran Çiller’in Ardından Türkiye Yasta

Özer Uçuran Çiller uğurlandı: Siyaseti buluşturan tören




Özer Uçuran Çiller Vefat Etti

Tansu Çiller’in Eşi Özer Uçuran Çiller, Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

Bir süredir diyaliz tedavisi gören eski Başbakan Tansu Çiller’in eşi, işadamı Özer Uçuran Çiller, geçen cumartesi günü sabaha karşı Yeniköy’deki evinde kalp krizi geçirerek vefat etti.

Özer Uçuran Çiller’in cenazesi, dün Levent’teki Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne getirildi. Çiller’in cenaze töreninde siyaset ve iş dünyasından çok sayıda insan bir araya geldi. Taziyeleri eşi Tansu Çiller ve oğulları Mert ile Berk Çiller kabul etti. Çiller, taziye için gelen ancak protokol bariyerinin dışında kalan vatandaşların yanına giderek, tek tek hepsiyle tokalaşıp, taziyelerini kabul etti.

Özer Uçuran Çiller’in cenazesine katılan isimler arasında şunlar yer aldı: eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkan Vekili Celal Adan, eski bakanlardan Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Murat Kurum, eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, eski DYP’li bakanlardan Yaman Törüner, Hakan Ekinci, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile iş dünyasından Bülent Eczacıbaşı, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Galatasaray Kulübü eski Başkanı Faruk Süren, Dr. Mehmet Öz’ün kardeşi Meral Öz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şu anda musallada bulunan Özer kardeşimiz geçmişinden bu yana özellikle ekonomi alanında ciddi manada ülkede hizmetleri olan bir kardeşimizdi. Rabb’im inşallah taksiratını hasenata tebdil eder. Tansu hanıma ve ailesine sabırlar diliyorum.” Erdoğan, daha sonra Özer Uçuran Çiller’in tabutunu omuzladı.

Özer Uçuran Çiller’in cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığı’nı bırakmasının ardından ilk defa bir cenaze töreninde kameralara yansıdı. Özer Uçuran Çiller’in soyadı hikayesine değinen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

‘Galiba Türkiye’de mahkemeye başvurup karısının soyadını alan bir tek ben varım. Soyadım Uçuran, farkındaysan öyle süper bir soyad değil, vazgeçmem zor olmadı’.”