Milli Eğitim Bakanlığı Mezuniyet Etkinlikleri Yenilendi

‘Mezuniyet’ tartışması

Milli Eğitim Bakanlığı Mezuniyet Etkinlikleri İçin Yeni Düzenlemeler Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul müdürlüklerine gönderilen genelgeye göre, mezuniyet etkinlikleri milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere uygun bir şekilde düzenlenecek. Genelgeye göre, şatafata izin verilmeyecek ve etkinlikler için veli izni alınacak. Ayrıca, okul dışında etkinlik yapılmaması gerektiği belirtiliyor ve mezuniyet etkinlikleri il ya da ilçe millî eğitim müdürlüklerinden onay alınarak gerçekleştirilecek.

Bakan Tekin, NTV’de katıldığı canlı yayında şu açıklamalarda bulundu: “Mezuniyet balolarını yasaklamadık. Çocuklarımızın mezuniyetini ve o ana dair anılarının olmasını önemsiyorum. Biz fırsat eşitliği ile çocuk ve velilerimizin üzerindeki yükü minimize etmek istiyoruz. Bu etkinliklerin ilave maddi külfete neden olmamasını istiyoruz. Velilerin bu konudaki şikâyetlerini de dikkate alarak, maddi ilave külfet getirmeden yapılabilecek törenlerin tercih edilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Bakan Tekin, müfredatla ilgili tartışmalara da değinerek, “Uluslararası kuruluşların önerilerini dikkate alarak müfredat değişikliği yapmak istiyoruz. Eleştirilerin itiraz noktalarını merak ediyorum. Cumhuriyet ve Osmanlı’yı karşı karşıya getiren bakış açılarına karşı olduğumu belirtmek isterim. Türk devletlerinden günümüze kadar gelen sürekliliğin çocuklarımız tarafından benimsenmesini hedefliyoruz. Bu nedenle, müfredatta bu sürekliliği yansıtmaya çalıştık.”