Operasyon Sonrası Ölüm: Tuinfort Davası Başladı.

Hukuk savaşı açtı! Hollandalı Tamara ‘Brezilya poposu’ operasyonu sonrası ölmüştü

Hollandalı 3 çocuk annesi Sharida Tamara Celeste Tuinfort (38), ‘Brezilya tipi popo kaldırma’ ve ‘abdominoplasti’ (karın germe) operasyonları için Türkiye’yi tercih etti. Hastane yetkilileri, Tuinfort’un ameliyat için herhangi bir engelinin olmadığını belirtti. 21 Şubat 2021 tarihinde Hollanda’dan Türkiye’ye gelen Tuinfort’a, annesi Julie Ann Hari eşlik etti. Tuinfort, 24 Şubat’ta hastaneye yatırıldı. Aynı gün karın germe ve Brezilya popo kaldırma operasyonu geçiren Tuinfort, 8 saatlik bir ameliyatın ardından odasına alındı. Annenin iddiasına göre, ameliyat sonrası kızının boynunda morluklar ve varis çorabı olmadığını fark etti. Annesi Hari, durumu sorguladığında aldığı yanıt, “Merak etmeyin, doktoruna bilgi verdik” şeklinde oldu.

Annenin şikayetlerine rağmen Tuinfort, ameliyatın ardından 3 gün içinde kötüleşti ve ayakta duramaz hale geldi. Anne Hari, kızının durumunun kötüleştiğini fark edince hemen yardım istedi ancak kızının ölüm haberini almak zorunda kaldı. Hari, ameliyatı gerçekleştiren doktorun kızının ölümünden 1.5 saat sonra hastaneye geldiğini iddia ederek, hastane yönetimi ve doktor hakkında yasal işlem başlattı.

Julie Ann Hari, Tüketici Mahkemesi’ne başvurarak kızının ölümünden sorumlu tuttuğu doktor ve hastane yönetimine 404 bin liralık tazminat davası açtı. Hari’nin avukatları, Tuinfort’un cenazesinin otopsi yapılmadan Hollanda’ya gönderildiğini belirterek, “Savcılık, kesin ölüm nedenini belirlemek için Adli Tıp Kurumu’na dosyayı sevk etti” dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorun avukatı ise, doktorun geciktiği iddialarını reddederek, “Doktorun Tuinfort’un ölümünde herhangi bir kusuru yoktur, davayı reddetmekteyiz” açıklamasında bulundu.