Orient Ekspress: Paris’ten İstanbul’a Yola Çıkıyor

Orient Ekspress İstanbul’da

Orient Ekspress, Paris’ten İstanbul’a Yola Çıkıyor

1883 yılında ilk seferini gerçekleştiren ve Avrupa tarihinin ilk lüks treni olan Orient Ekspress, 1 Haziran’da Fransa’dan yola çıkarak 7 Haziran’da Türkiye’yi terk edecek. Dün İstanbul Sirkeci Garı’na ulaşan nostaljik tren, 48 yolcusuyla Zürih, Viyana, Budapeşte, Bükreş ve Varna güzergahını izleyerek Türkiye’ye geldi. Mehteran, Orient Ekspress’i karşıladı.

Yılda bir kez gerçekleştirilen Paris’ten İstanbul’a ikonik yolculuğun adı Orient Ekspress, filmlere ve kitaplara ilham kaynağı olmuştur. Agatha Christie’nin “Pera Palace Hotel’de Cinayet” isimli romanı, Amerikalı yazar John Dos Passos’un “Orient Express” adlı kitabı ve Graham Greene’in “Stamboul Train” adlı romanı, bu ünlü trenin yer aldığı eserler arasındadır. Ayrıca 80 Günde Devri Alem ve 007 James Bond serilerinin 95 milyon kişi tarafından izlenen filmleri de Orient Ekspress’i konu almaktadır.

Bilet fiyatları kişi başı 19 bin Euro ile 38 bin Euro arasında değişen bu lüks trenle, 1925 Şapka Devrimi’nden sonra binlerce şapka ve kasket İstanbul’a getirilmiştir. Orient Ekspress, ipek perdeleri, kristal kadehleri ve gümüş sofralarıyla dikkat çekmektedir. Tren, cuma günü saat 16.05’te Sirkeci Garı’ndan ayrılarak Paris’e ulaşacak.