Beştepe’de Cumhurbaşkanı ve Akşener Görüşmesi

Beştepe’de sürpriz buluşma




Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meral Akşener Beştepe’de Görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meral Akşener Beştepe’de Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener, dün Beştepe’de beklenmedik bir görüşme gerçekleştirdi. İlk kez Beştepe’de bir araya gelen Erdoğan ve Akşener, yeni anayasa, siyasette normalleşme ve güncel konular üzerinde görüş alışverişinde bulundular.

Akşener’in saç rengi ve gözlük tercihiyle dikkat çeken yeni tarzı görüşmede ön plana çıktı.

Koltuğu Bırakmıştı

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ‘hür ve müstakil’ katılma kararı almıştı. Akşener, CHP’nin birinci parti çıktığı seçimlerde ciddi oy kaybı yaşamış ve düzenlenen parti kongresinde aday olmamıştı. Kongrede Koray Aydın ile yarışan Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı olarak seçilmişti.

Dervişoğlu İle Görüşme

Ankara’da bir süredir Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile görüşmesi bekleniyordu. Erdoğan, “Dervişoğlu ile görüşecek misiniz?” sorusuna “Görüşmememiz için bir neden yok” yanıtını vermişti. Erdoğan’ın Dervişoğlu yerine Akşener ile buluşması kulislerde sürpriz yorumlara neden oldu.

Cenazeye Katılmıştı

1 Mayıs’ta görevi Müsavat Dervişoğlu’na devretmesinin ardından uzun süre kameralardan uzak kalan Akşener, en son eski Başbakan Tansu Çiller’in eşi Özel Çiller’in cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninde Erdoğan da yer almıştı.