Sincan’da Reklam Panosu Kazası: Genç Kadın Yaşamını Yitirdi

Ankara'da Ayşe Yavuz'un ölümüne neden olan 'reklam panosu' inceleniyor

Sincan ilçesinde bulunan Menderes Mahallesi’nde, dün akşam saatlerinde Alpaslan Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, Sincan Belediyesi’ne ait reklam panosu, şiddetli yağmur ve rüzgar nedeniyle otobüs durağının üzerine devrilerek trajik bir kaza yaşanmasına sebep oldu. Durakta otobüs bekleyen ve bir şirkette sekreter olarak çalışan Ayşe Yavuz ile yanında bulunan kişi panonun altında kaldı. Ayşe Yavuz maalesef hayatını kaybederken, yaralanan diğer kişi ise hemen ambulansla hastaneye sevk edildi.

Olayı gören ve tanık olan Ayhan Ateş, yağış sırasında durakta bulunan 5-10 kişinin çoğunun iş yerine sığındığını belirterek, “Kız çocuğumuz maalesef panonun altında kaldı. Diğerleri buraya sığındı ama o durağa sığınmıştı. Panonun gücü o kadar fazlaydı ki, durağı ikiye böldü. Bu şiddetli rüzgar beni çok şaşırttı. İlk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Tabela ve baca yıkıldı” dedi.

Olayda ilk müdahaleyi yapan Muhammet Ali Ateş ise, “Başta nabzı vardı ancak daha sonra kayboldu. Sağlık ekipleri geldi ve hastaneye kaldırdılar. Reklam panosu çok yeni değil, yaklaşık 1-2 yıl önce yerleştirilmişti. Eğer panonun yeri değişseydi, dükkan doluydu ve daha kötü sonuçlar olabilirdi. Bu nedenle olayla ilgili detaylı bir soruşturma yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, olay hakkında yaptığı açıklamada, “Sincan’da durakta bekleyen 22 yaşındaki genç kızımızın başından geçen bu olay sonucunda maalesef hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrendik. Rüzgarın ve olası yıldırım düşme ihtimalinin etkisiyle belediyeye ait reklam panosu yerinden koparak genç kızımızın üzerine düştü. Ekiplerimiz olay yerinde gerekli teknik incelemeleri sürdürüyorlar. Panoda bir teknik eksiklik mi var, bağlantılarda sorun mu var, detaylı olarak araştırılıyor. Savcılarımızın talimatları doğrultusunda süreci takip ediyoruz” şeklinde ifade etti.