Gizli Tanık Serdar Sertçelik Yakalandı

Bakan Tunç'tan Serdar Sertçelik'in iade süreciyle ilgili açıklama

Gizli Tanık Serdar Sertçelik Macaristan’da Yakalandı

Gizli tanık ve suç örgütü davasının sanığı Serdar Sertçelik, firar ettiği yurt dışında yakalandı. Türkiye, Macaristan’da bulunan Sertçelik’in iadesi için girişimde bulundu.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında gizli tanık ve sanık olarak yer alan Sertçelik’in 27 Kasım 2023’te elektronik kelepçeli olmasına rağmen yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Sertçelik, 25 Mayıs 2024 tarihinde Gürcistan sahte pasaportu ve Simeon Nikos kimlik bilgisiyle Roszke Sınır Kapısı’ndan giriş yapmaya çalışırken yakalanmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, “Türkiye gereken evrakları, Macar makamlara iletti, Sertçelik’i adli suçlar sebebiyle istedik” dedi. Sertçelik’in 40 günlük geçici tutuklama kararının ardından iade yargılamasının gerçekleşeceğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararlarıyla ilgili de bilgi veren Bakan Tunç, “Anayasamızın belirlediği kurallar çerçevesinde hareket ediyoruz. Hiç kimsenin bu kurallara aykırı davranmasına izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılmasına da değinen Bakan Tunç, “Hukuk ve kurallar herkes için geçerlidir. Terörle mücadelede birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Cumhurbaşkanımıza yönelik yapılan herhangi bir hakaretin karşılıksız kalmayacağını belirtmek isterim” dedi.