Ehliyetsiz Sürücü Minibüs Kazası Hakkında Mahkemede Ifade Verdi

Adana'daki kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti! Ehliyetsiz sürücünün avukatı: DSİ korkuluk yapsaydı can kaybı olmazdı

Mersin Tarsus’tan Adana’ya Tarım İşçilerini Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı

Mersin’in Tarsus ilçesinden Adana’ya tarım işçilerini taşıyan, ehliyetsiz sürücü Halaf Melko’nun yönetimindeki minibüs, Seyhan ilçesi Gökçeler Mahallesi’nde sulama kanalına devrildi. Kazada, minibüs sürücüsü Halaf Melko ve 2 Suriyeli kurtulurken, Ali Yasin Heşlum (40), Beşir Heşlum (20) ve Ali Heysem Heşlum (17) yaşamlarını yitirdi. Ölenlerin cenazeleri Suriye’nin Rakka kentine gönderilerek defnedildi.

Ehliyetsiz Sürücü: “Ehliyet Alamadım”

Hakkında ‘Taksirle öldürme’ suçundan dava açılan Halaf Melko, 9 yıldır araç kullandığını ancak okuma-yazma bilmediği için ehliyet alamadığını belirtti. Melko, kaza anını şu şekilde anlattı: “Mersin’den Adana’ya bahçede çalışmak için işçi götürüyordum. Ehliyetim olmadığı için ara yollardan gittim. Devamlı bu yoldan gelip giderdim. Yol bozuktu, giderken sağ tarafta çukur vardı, otluktu, sol tarafa direksiyonu çevirmek isterken araç sulama kanalına devrildi. Su yüzüne çıkınca tekrar suya dalıp içerdekileri kurtarmaya çalıştık.”

Mahkeme Heyeti Tutukluluk Halinin Devamına Karar Verdi

Melko’nun avukatları, kazada Devlet Su İşleri’nin de kusurunun olduğunu belirterek, kaza önlenemezdi. Savcı tutukluluğun devamını talep ederken, sanık ise ailesinin durumundan bahsederek tahliye istedi. Mahkeme heyeti, Halaf Melko’nun tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi.