Üniversiteli Öğrenci Konya’da Tacizden Kurtuldu

Hem sapık hem katil hem gaspçı

Konya Selçuklu’da 4 Haziran tarihinde sabah saatlerinde, üniversite öğrencisi N.Ü. (24) okula gitmek için Kredi Yurtlar Kurumu’ndan çıkarak yol almaya başladı. Yol boyunca bir otomobilin peşinde olduğunu fark eden N.Ü., hızlanarak kaçmaya başladı. Otomobil de peşinden ara sokağa girdi. İddialara göre; araçtan inen şüpheli, elinde bıçakla koşarak N.Ü.’nün yanına yaklaştı. Bıçağı N.Ü.’nün sol bileğine dayayarak tacizde bulundu. N.Ü. ise elindeki kahve dolu termosla şüphelinin başına birkaç kez vurarak çığlık attı. Bunun üzerine şüpheli kaçarken, N.Ü. polise gidip şikayetçi oldu.

Polis, şüpheliyi yakalamak için harekete geçerken, aynı gün Ali Akdağ (23) isimli bir kişi polisi arayarak kazaya karıştığını ve kendisini ihbar etti. Polis ekipleri, olay yerine geldiklerinde Akdağ’ı aracının yanında buldular. Akdağ’ın, N.Ü.’nün taciz iddiasıyla şikayet ettiği şüpheli olduğu belirlendi. Akdağ’ın, taciz olayından sadece 1.5 saat sonra kazaya karıştığı tespit edildi. Ayrıca daha önce gasp olayına da karıştığı ortaya çıkan Akdağ gözaltına alınarak 3 suçtan işlem yapıldı ve tutuklandı.

‘Çığlıklarımı duyan polis beni kurtardı’

N.Ü. yaşadıklarını anlatırken, “Ne yapacağımı bilemeden, sırtımı bir evin duvarına yasladım. Elindeki bıçağı sol bileğime dayadı ve bana ‘Gel bakalım şöyle’ dedi. Elimde kahve dolu termos vardı. Kurtulmak için kafasına birkaç kez vurdum. Bu esnada yardım çağırmak için çığlık attım. Koluma bıçak dayayan kişi kaçtı. Kaçarken girdiğim sokakta, çığlıklarımı duyan bir polis memuru beni evine aldı. O sayede kurtuldum” şeklinde konuştu.