Dünya Kültür Festivali Başladı

Etnospor Kültür Festivali başladı

Kültür Festivali Dünya Geleneksel Sporları Buluşturuyor

Kültür Festivali, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcıların bir araya gelerek geleneksel sporları tanıttığı ve kültürel mirasın korunmasını amaçladığı bir etkinliktir. Üç gün sürecek olan festivalin açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Özbekistan Spor Bakanı Akhdam İkramov, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, Uluslararası Deve Polosu Federasyonu Başkanı Fahd bin Felah bin Haslin, İstanbul Valisi Davut Gül gibi önemli isimler katıldı.

Han çadırının önünde gerçekleşen törende protokol üyeleri “Gülbank” duasını okuyarak festivalin açılışını yaptılar ve kurdele kesimini gerçekleştirdiler. Festivalde Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Gürcistan, Romanya gibi 30 ülkeden katılımcılar yer aldı ve kurdele kesiminin ardından atlı spor gösterileri gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında Bilal Erdoğan, “Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak Etnospor Spor Kültür Festivallerimizi bir arada bulunmak, eğlenmek ve öğrenmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.