İYİ Parti Genel Başkanı Ziyaret Açıklaması

Dervişoğlu: Beni arayıp anlattı

İYİ Parti Genel Başkanı ‘Görüşme’ Açıklaması Yaptı!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, önceki akşam Halk TV’de yaptığı açıklamada, kurucu Genel Başkanlarıyla yaptığı ziyaret hakkında detaylar verdi.

Dervişoğlu, “Kurucu Genel Başkanımız ile bu ziyaret öncesi görüştüm. Devlet ve siyaset hayatında önemli görevler deruhte etmiş insanların bu ziyaretleri yapmaları kadar doğal bir şey yok” açıklamasında bulundu.

Genel Başkanlarıyla yapılan ziyaret sonrası da bilgilendirildiğini belirten Dervişoğlu, “Ziyaretten sonra telefonla arayarak Türkiye’yi konuştuklarına dair birtakım ifadelerde bulundu. Ancak özel diye tanımlanabilecek herhangi bir açıklama yapmadı” şeklinde konuştu.

Dervişoğlu, “Bu tür durumlardan rahatsız olmam. Şu ana kadar bana ne bir davet ne de bir tebrik ziyareti var” açıklamasında bulunurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşme iddialarına da “Böyle bir şeye ihtimal vermem” diyerek yanıt verdi.

Öte yandan, görüşmeye ilişkin tepkiler de gelmeye devam ediyor. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” ifadelerini kullanırken, Ankara vekili Koray Aydın ise “Akşener’i görüşmenin konusunu ve içeriğini milletimize açıklamaya davet ediyorum” şeklinde tepkisini dile getirdi.