İran Dışişleri Bakan Vekili: Gazze ve Bölgesel İlişkiler açıklamaları

İran Dışişleri Bakanı CNN Türk'te: Türkiye ile İran'ın terörle mücadelede de ciddi ve ortak çabaları var

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri: Gazze’deki Durum ve Bölgesel İlişkiler Üzerine Açıklamalar

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri, CNN TÜRK’e verdiği röportajda Gazze’deki gelişmeleri ve bölgesel ilişkileri değerlendirdi. Bagheri, “Gazze meselesi günümüz dünyasının en önemli meselesi haline geldi. Siyonistlerin Gazze’de işlediği suçları ve uyguladığı soykırım günümüzün en acı gerçeklerinden biridir” dedi.

Bagheri, İslam ülkeleri ve gelişmekte olan 8 İslam ülkesinin Gazze’deki olaylara karşı sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, “Gelişmekte olan 8 İslam ülkesinin dışişleri bakanları toplantısı en etkili girişimlerden biridir. İslam ülkelerinin Siyonizm ile olan iş birliklerini sonlandırması en etkili çözümlerden biridir” şeklinde konuştu.

İran’ın terörle mücadelede Türkiye ile ortak çabalarının olduğunu belirten Bagheri, “İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği aydınlıktır. İki ülke ekonomik işbirliklerinin kapasitesini artırmak için ciddi ve etkili programları mevcuttur” açıklamasında bulundu.

Ukrayna’da süren savaş hakkında endişelerini dile getiren Bagheri, “Biz savaşı çözüm görmüyoruz. Her iki tarafa da tavsiyemiz diyaloğu siyasi bağlamda kullanmasıdır” ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bagheri’nin açıklamaları öncesinde yaşanan gündemdeki trajik olaylar ve bölgesel ilişkiler hakkındaki yorumlarıyla dikkat çekti.