Kuvvetli Yağışlar ve Prof. Dr. Şen’den Uyarılar

Meteoroloji uyarmıştı... Ankara sele teslim! Araçlar yolda kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Diyarbakır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu’nun güney ve doğusu, Karabük’ün güney kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Özellikle Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Afyonkarahisar, Konya, Çorum, Bolu’nun güney ve doğusu, Karabük’ün güney kesimleri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevreleri ile Rize ve Artvin illerinin iç kesimlerinde yaşanabilecek kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtilmektedir.

Meteoroloji, bugün beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 18 ilde sarı kodlu uyarıda bulunmuştur.

Ankara’da Yağış Etkili Oldu: Araçlar Yolda Kaldı

Ankara’da öğleden sonra etkili olan sağanak yağışlar birçok noktada cadde ve sokakları su altında bıraktı. Sincan ilçesinde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle Ayaş ilesine giden yol tamamen suyla kaplanmış ve ulaşıma kapanmıştır. Yolda uzun araç konvoyu oluşmuş, bazı araçların içi suyla dolarak sürücüler zor anlar yaşamıştır. Yenikent pazar yerinde de su baskını yaşanmış, esnaf ürünlerinin zarar görmemesi için önlemler alınmıştır. Bazı ev ve iş yerleri de yağışlardan etkilenmiş ve belediye ekipleri çalışmalara başlamıştır.

Prof. Dr. Şen’den Kuvvetli Sıcak Uyarısı: Kendinizi Koruyun

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün öğleden sonra Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Yozgat, Afyon, Konya, Bolu, Erzurum, Kars, Ağrı, Rize ve Artvin’de sağanak yağışların yerel sel, dolu ve yıldırım riski oluşturabileceğini belirtmiştir. Prof. Dr. Şen, “Yarın öğleden sonra ise yağışın doğuya kayarak Konya, Karaman, Kayseri, Sivas, Erzurum ve Kars hattında etkili olması beklenmektedir.”

Prof. Dr. Şen ayrıca, “Bugün batı bölgelerde sıcaklıklar değişmese de doğuda 3-4 derece azalacak. Özellikle İstanbul’da 30, Ankara’da kuvvetli sağanak yağışlarla 25, İzmir’de 36, Antalya’da sağanak yağışlarla 38, Konya’da kuvvetli yağışlarla 27, Urfa’da ise 40 derece beklenmektedir. Salı gününden itibaren Batı bölgelerde aşırı sıcaklar etkili olacak ve özellikle Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Güneydoğu’da 35 derecenin üzerinde sıcaklıklar görülecektir. Aşırı sıcaklarla başa çıkabilmek için kendinizi korumanız önemlidir.” şeklinde uyarılarda bulunmuştur.