Karapınar’da Şüpheli Olay: Hediye Kocatürk’ün Ölümü

Konya'da Hediye Kocatürk, evinde ölü bulunmuştu! Çelişkili ifadeler veren eşi tutuklandı

Olay, geçen çarşamba akşamı saat 20.30 sularında, Karapınar ilçesi Yelekli Yaylası’nda ortaya çıktı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine, polis ve sağlık ekipleri Hediye Kocatürk’ün evde kanlar içinde olduğunu ve intihar etmiş olabileceğini belirlemek için adrese sevk edildi. Ekipler, Kocatürk’ün kafasından ve göğsünden tabancayla vurulmuş olarak öldüğünü tespit etti. Polis, olayda kullanılan tabancayı evde buldu.

Hediye Kocatürk’ün cenazesi, otopsi için Karapınar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Polis, çelişkili ifadeleri nedeniyle Kocatürk’ün eşi Emin Kocatürk ile olayla bağlantılı olabileceği şüphesiyle aynı yaylada çalışan 5 Afganistan uyruklu kişiyi gözaltına aldı. Kocatürk’ün cenazesi otopsinin ardından Apak Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler arasında Kocatürk’ün eşi Emin Kocatürk’ün, olay anında evde olmadığını ve yanında çalıştırdığı işçileri evlerine bıraktığını, eve döndüğünde eşini kanlar içinde bulduğunu söylediği ortaya çıktı. Emin Kocatürk tutuklanırken, diğer 5 Afganistan uyruklu kişi yurt dışı çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis tarafından toplanan deliller ve tabancanın balistik incelemeleri adli tıp kurumuna gönderildi.