Stresli Anlar: TYT’ye Yetişmeye Çalışan Adayların Heyecanı

YKS'den manzaralar... 1 saat önce okulun önüne gelmesine rağmen sınava giremedi

Yükseköğretim Kurumları Sınavı İlk Oturumu TYT Başladı

Türkiye genelinde 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi, bugün saat 10.15’te başlayıp 13.00’te sona erdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı adaylar sınava geç kaldı.

İstanbul’un Beylikdüzü Büyükşehir Mahallesi’nde bulunan Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu’nda sınava girmek için bekleyen bir aday, sınava geç kaldı. Okulun önünde sınav saatini kaçıran aday, sınav salonuna alınmadı. Adaya destek veren belediye çalışanı, “Çok üzülüyorum hepinize” dediği görüldü.

TYT İçin Yetişen Öğrencilerin Çabası

YKS’nin ilk oturumu olan TYT bugün gerçekleştirildi. Sınav saati olan 10.00’da kapıların kapanmasıyla birlikte Osmaniye’deki liseler kampüsünde bulunan Anadolu Lisesi’ne yetişmeye çalışan öğrencilerin çabaları kameralara yansıdı. Bazı öğrenciler son anda sınav salonuna yetişmeyi başarırken, bazıları sınav merkezini karıştırdı.

Polisin Yardımıyla Sınava Yetişen Adaylar

Diyarbakır’da YKS’ye girecek olan 21 adayın isimlerini karıştırması sonucu motosikletli Yunus timlerinin müdahalesiyle sınav yerine yetiştirildi. Öğrencilerin stres ve heyecan dolu anları yaşanırken, motosikletli polislerin müdahalesiyle sınav heyecanları sona erdi.

Öğrencilerin çabaları sınav salonuna giriş yapmalarını sağladı. Ayjin Sıla Eren sınav yerini karıştırdığını belirterek, “Bakmadan geldim, hata yaptım. Yetiştim, çok teşekkür ederim” dedi.

YKS İçin Son Dakika Heyecanı

Sivas’ta sınav salonuna geç kalan bir adayın içeri alınmamasıyla yaşanan olaylar, sınavın ne kadar önemli bir süreç olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin stres ve heyecanı, sınav saatine yetişme çabasıyla doruk noktasına ulaştı.

Zonguldak’ta cezaevinden tahliye olan bir öğrencinin sınav yerini değiştirmesi sonucu sınava geç kaldığı anlar da kameralara yansıdı. Öğrenci ve ailesinin gösterdiği çaba, sınav heyecanıyla sınandığı kadar insanlık duygularının da önemini vurguladı.

Bisikletli Öğrencinin Sınav Heyecanı

Aksaray’da YKS’nın ilk oturumu olan TYT’ye bisikletiyle yetişmeye çalışan öğrencilerin heyecan dolu anlarına tanıklık edildi. Hacı Kerim Yardımlı İmam Hatip Ortaokulu’nda sınava girmeye çalışan öğrencinin bisikletiyle okul bahçesine gelip son anda sınavı kaçırması, sınavın ne kadar titizlik gerektirdiğini bir kez daha gözler önüne serdi.