Jigolo Siteleri Dolandırıcılığı: Çete Çökertildi!

Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz' yalanıyla dolandırıcılık! 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgi ele geçirildi

Dolandırıcılık Büro Amirliği, Jigolo Sitelerine Üye Yapılarak Vatandaşları Dolandıran Çetesini Çökertti

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bir vatandaşın 112 Acil Çağrı Merkezine yaptığı ihbar sonucu harekete geçerek, jigolo sitelerine üye yapılarak borç bahanesiyle vatandaşları dolandıran çete hakkında soruşturma başlattı. İhbarı yapan kişi, çağrı merkezinden aranarak “Borcunuzdan dolayı haciz başlatacağız. Söylenen miktarda parayı yatırırsanız icrayı durdururuz” şeklinde tehdit edildiğini belirtti.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmada, şüphelilerin Esenyurt’ta 2 lüks rezidans dairesini kiralayarak çağrı merkezi olarak kullandıklarını tespit etti. Teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçildi. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, gerçekleştirdikleri baskında biri kadın 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Evde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, bir miktar uyuşturucu madde, ruhsatsız av tüfeği ve 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgiler ele geçirildi. Asayiş şube müdürlüğünde işlemleri tamamlanan H.B. (25), D.E. (22), H.Ö. (22), M.Ç. (21) ve O.O. (23) adlı şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin vatandaşlara ait kişisel bilgileri ele geçirme yöntemleriyle ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.