Zonguldak’ta Cinsel İstismar Davası Sonuçlandı

Mahkeme başkanından tahliye ve nasihat

Zonguldak İncivez Mahallesi’nde Cinsel İstismar Davası

Zonguldak İncivez Mahallesi’nde yaşanan olayda, 2022 yılının ocak ayında Uğur A. ve İ.A. arasında cinsel istismar iddiaları gündeme geldi. İddiaya göre, Uğur A. (25) İ.A.’yı (14) evine davet ederek cinsel istismarda bulundu. Kızının cep telefonunda yapılan mesajlaşmaları fark eden anne durumu polise bildirdi ve şikayetçi oldu. Uğur A. suçlamaları reddetmesine rağmen, ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı ve tutuklandı.

Geçen yıl haziran ayında ‘iyi hal’ indirimiyle Uğur A.’ya 13 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti. Ancak, yeni soruşturma sonucunda İ.A.’nın daha önce de Anıl C.A. tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla Anıl C.A. hakkında da dava açıldı. Her iki sanık da suçlamaları reddederek mahkemede tutuklu bulunuyor.

Yargıtay, Anıl C.A. ve Uğur A. dosyalarının birlikte görülmesi gerektiğine karar vererek kararı usulden bozdu. Anıl C.A.’nın yargılaması devam ederken, Uğur A. ise yeniden yargılanmaya başlandı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme heyeti iki dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme, Uğur A.’nın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak yurtdışı çıkış yasağı ve haftada 1 kez imza atma şeklinde adli kontrol tedbiriyle tahliye edildi. Mahkeme başkanı tahliye kararını açıklarken, “Dışarı çıktığında umarım yaşı küçük kızlardan uzak durman gerektiğini anlamışsındır” şeklinde uyarıda bulundu. Duruşma, eksik hususların giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.