Özgür Özel: İzmir Ziyareti ve Siyasi Açıklamaları

Özgür Özel İzmir’de konuştu: Türkiye Belediyeler Birliği için AK Parti’ye dört koltuk teklif ettik istemediler

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel’den İzmir Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ziyaretleri kapsamında ilk olarak İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel’i CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanları çiçeklerle karşıladı. Ziyaret sırasında öğretmen ataması bekleyen bir engelli kadın, Özel’e yardım isteyerek özgeçmişini sundu. Özel, öğretmen atamalarıyla ilgili olarak, “Geçen sene bizim sayemizde 5 bin engelli öğretmen atandı” açıklamasında bulundu.

Özel daha sonra Kültürpark’taki İzmir Sanat Başkanlık Çalışma Ofisi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ı tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özel, Türkiye Belediyeler Birliği seçimleriyle ilgili şunları söyledi:

“Türkiye Belediyeler Birliği seçimleri, bugün (dün) İstanbul’da yapılan Tarihi Kentler Birliği seçimleri, Ege Belediyeler Birliği seçimleri, hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetim anlayışını gösteren çok önemli örnekler. Geçmişte AK Parti, MHP ile bir çoğunluğu sağlayıp bütün bir yönetimi alıyorken, biz ‘Tek başımıza çoğunluğu sağlayıp yarısını biz alalım yarısını geri kalan alsın. Biz hakkımızdan azını alalım’ dedik. AK Parti’ye, MHP’ye, DEM’e, İYİ Parti’ye ve Yeniden Refah Partisi’ne ve Büyük Birlik Partisi’ne, 7 partiye görev teklif ettik. Bu görevi Yeniden Refah kabul etti, İYİ Parti kabul etti, DEM Parti kabul etti. Cumhur İttifakı ise karşımıza aday çıkardı. Tabii Yeniden Refah da Cumhur İttifakı’nda değil, bizim yanımızda yer aldı. Bundan sonraki süreçte ne olur bilinmez. Ama bizim kucaklayıcı tavrımız Cumhur İttifakı’nın bir kısmı tarafından benimsendi ve biz, bize bir koltuk vermeyen AK Parti’ye 4 koltuk teklif ettik. MHP’ye koltuk teklif ettik. Birlikte yönetelim dedik. Kendi adaylarını çıkardılar, kaybettiler. AKP’liler bize oy verdi diye parti içi soruşturma açtılar. Çünkü biz adiliz, biz paylaşımcıyız.”

Özel ayrıca İzmir‘deki gelecek hedefleri ile ilgili olarak, “İzmirliler İzmir’i, CHP’yi ve Cumhuriyet’i tartıştırmadılar. Bu seçimde İzmir’de tüm tarih boyunca tüm partilerden 6 kadının belediye başkanlığı yaptığı yerde 9 kadın aday gösterdik. İzmirliler 8’ine teveccüh gösterdi ve seçti. 12 genç aday gösterdik. Hiç görülmediği kadar genç aday gösterdik. İzmirliler 11’ini seçti. Seçemedikleri arkadaşımız 16 puan geriden geldi, kıl payı kaybetti, gelecekte mutlaka hedefine ulaşacak. Gelecek seçimlerde İzmir’de hedef 31’de 31. 30 belediye ve büyükşehri kazanmaktır.”