Hayvan Sever Dernek Başkanı Tutuklandı

‘Kuduz köpekler Ankara’ya taşındı’ iddiasına tutuklama

Patililer Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı’ya Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet Suçundan Tutuklama Kararı

Yaşama Tutunan Patililer Derneği Başkanı Buket Özgünlü Boyacı, Ankara’ya getirdiği köpeklerin sahiplenme süreciyle ilgili yaşanan olaylarla gündeme geldi. Boyacı’nın Siverek’te sahiplendiğini duyurduğu 13 yavru ve 14 yetişkin köpek, kuduz tehlikesi nedeniyle Ankara Valiliği tarafından yasal işlem başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da Boyacı ve aracı M.S.D. hakkında soruşturma başlattı.

Boyacı, Esenboğa Havalimanı’nda gözaltına alındıktan sonra şoför M.S.D. ile birlikte Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Yolda sahiplenen 2 köpeğin hayatını kaybettiği belirlendi. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheliler, ‘Hayvanları Koruma Kanununa Muhalefet’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldılar. Boyacı ifadesinde, dernek adına basın açıklaması yapmak üzere Siverek’e gittiklerini ve belediye yetkililerinden sahiplenme izni aldıklarını belirtti.

Ankara’ya getirilen köpek sayısının fazlalığı ve yolda yaşanan ölümler nedeniyle Boyacı’nın tutuklanmasına karar verilirken, M.S.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Boyacı’nın tutuklanmasıyla dernek üyeleri, soruşturmayı takip eden bazı gazetecilere saldırdı. Yavru ve yetişkin köpekler Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edilerek müşahede altına alındı.

Ankara Valiliği İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Şanlıurfa’dan Ankara’ya getirilen köpeklerin salındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.