Deniz Yücel: Ülkenin Demokrasisi ve Hukuku Önemli!

CHP Sözcüsü Yücel: Amaç ülkenin normalleşmesi

Deniz Yücel: Ülkenin Normalleşmesi ve Hukuk Sisteminin Yeniden Olması Gerekiyor

CHP Parti Meclisi toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Deniz Yücel, bugünkü görüşmeye ilişkin yorum yapmaktan kaçınıp, “İade-i ziyaret olacağı için şunu görüşürler bunu görüşürler diye bir yorum yapmak istemem. Ama bu diyaloğun temel amaçlarından biri ülkenin normalleşmesi, ülkenin hukuk sisteminin, demokrasisinin yeniden olması gerektiği ölçü ve ayara gelmesidir” dedi.

Ayrıca Deniz Yücel, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşeceği yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine, böyle önemli bir konunun gündeme gelebileceğini belirterek, “Türkiye toplumunu ve siyasetini bu kadar yakından ilgilendiren bir davanın da görüşülmesi, konuşulması mümkün olabilir” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında açılan hakaret soruşturmasıyla ilgili olarak da Yücel, “Biz normalleşelim, demokratikleşelim dedikçe ülkede tuhaf şeyler oluyor. Neymiş belediye başkanı Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafını indirmiş. Soruşturma açan savcının ya aklından zoru vardır ya da hukuk bilmiyordur” ifadelerini kullandı.