İYİ Parti’de Görüşme Tartışmaları Devam Ediyor

İYİ Parti’de Akşener hareketliliği



İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesi

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Görüşmesi Tartışma Yarattı

İYİ Parti’de eski Genel Başkan Meral Akşener ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de gerçekleştirdiği görüşme sonrası başlayan tartışmalar sürüyor. Akşener’in hala bir açıklama yapmaması, partideki kulislerde spekülasyonlara yol açıyor. Eski Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Akşener, devlette göreve hazır. Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir” açıklamasıyla partide rahatsızlık yaratmıştı.

Genel Başkan Dervişoğlu, Akburak’ın açıklamalarını eleştirerek, “Sanki partinin içerisinde bir problem varmış izlenimi yaratılmasına müsaade edemem” dedi. Akburak’a yönelik disiplin soruşturması yerine uyarı yapılacağı iddia ediliyor.

İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener’in Çankaya’daki yeni ofisi, TBMM’ye yakın bir mesafede, Cinnah Caddesi 57 numaralı binanın ikinci katında olacak.

Akşener ile Erdoğan’ın görüşmesinin ardından İYİ Parti TBMM Grubu’nda hareketli saatler yaşanması bekleniyor. Bazı milletvekillerinin AK Parti’ye geçeceği iddiaları ise güçlü bir şekilde dile getiriliyor. Ancak bu geçişlerin planlı bir şekilde gerçekleşeceği belirtiliyor.