Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Kocagöz Tutuklandı

Teleferik kazasında başkana tahliye

Antalya Konyaaltı’nda Teleferik Kazası: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz Tutuklandı

Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan’da meydana gelen teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi yaralandı. 174 kişinin ise 23 saat süren kurtarma operasyonu sonucunda mahsur kaldıkları yerden sağ salim çıkarıldıkları belirtildi. Kazayla ilgili olarak, teleferik işletmecisi ANET’in önceki yönetim kurulu başkanı ve Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İddianamede, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş dahil olmak üzere 150 kişinin müşteki sıfatıyla yer aldığı belirtildi. Başkan Kocagöz ve diğer 11 sanığın, ‘trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma’ ve ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlarından 27’şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.

Kocagöz, duruşmada “Bakımların eksik olduğu iddiasını kabul etmiyorum. Geçmişe yönelik suçlamalar hatalıdır. Çalıştığım süre zarfında hiçbir kaza yaşanmamıştır. Olayın ben istifamdan 18 hafta sonra meydana gelmesi de dikkat çekicidir” ifadelerini kullandı.

Kocagöz, cezaevindeyken yazdığı şiirde ise “İşte geldim. Hiç kimseyi incitmeden geldim. Ne ezen ne ezilen akça bir düzen için geldim” dizelerine yer verdi. Avukatları, Kocagöz’ün diyabet hastalığı nedeniyle tahliye edilmesini talep etti ancak Kocagöz “Asla merhamet dilemiyorum. Eğer bir suçum varsa cezamı çekmeye hazırım. Adaletinize güveniyorum” diyerek özgürlüğünü istedi.

Mahkeme, Kocagöz’ün adli kontrol ve yurtdışı yasağı ile tahliyesine karar verirken, diğer bazı sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesine hükmetti. 57 gün sonra tahliye edilen Kocagöz, Kepez Belediyesi önünde toplanan vatandaşlarla bir araya geldi ve burada beyaz güvercin uçurarak “Özgürlük hava gibi su gibi çok kıymetli” dedi.