Çan’da Orantısız Güç Kullanımı İle Tutuklama

2 kişiye 'orantısız güç' kullanan polis tutuklandı... Valilik açıklama yaptı

Çan’da Orantısız Güç Kullanılarak Tutuklama

Çan ilçesinde meydana gelen bir olayda, trafik kazası geçiren ve olay yerinden kaçmaya çalışan 2 kişi, polis ekipleri tarafından durduruldu. Araçta bulunan şüpheliler, ellerinde cop bulunan polis memurları tarafından orantısız güç kullanılarak araçtan çıkartıldı. Şüphelilerden birine cop ile yüzüne, başına ve vücuduna art arda darbe indirildi ve güçlükle kendini korumaya çalışırken düştü. Arkadaşı tarafından engellenmeye çalışılan polis memuru, diğer şüpheliye de cop ile vurmaya başladı ve bu kişi kaçarak uzaklaştı.

Olay, sokak arasında bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi ve görüntüler üzerine başlatılan soruşturma sonucunda orantısız güç kullanan polis memurlarından biri tutuklandı. Diğeri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Valilikten Yapılan Açıklama

Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayı kınayarak, “Görevli polis ekiplerinin bu tür davranışlarının kabul edilemez olduğu” belirtildi. Açıklamada, “11 Mayıs 2024 tarihinde Çan ilçesinde yaşanan trafik kazası sonrası görevli ekiplerin gösterdiği tutum kabul edilemez. Bu nedenle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklaştırılmış, haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Mahkeme kararıyla bir polis memuru tutuklanmış, diğeri adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır” denildi.