Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Silahlı Saldırı Sonucu Öldü

Kocaeli'deki dehşet! Müdür yardımcısı Mahir Çoğaç cinayetinde 8 kişi tutuklandı

Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Silahlı Saldırı Sonucu Hayatını Kaybetti

26 Haziran Çarşamba günü saat 09.00 sıralarında Çayırova Mahallesi Fatih Caddesi’nde meydana gelen olayda, Evinden çıkan Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mahir Çoğaç, bindiği otomobilinde emniyet kemerini taktığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Zanlı tarafından tabanca ile başından vurulan Çoğaç, hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan zanlı polis tarafından aranmaktadır.

Olayın ardından başlayan soruşturma kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro dedektifleri, suçluları yakalamak üzere harekete geçti. Cinayeti işlediği tespit edilen 17 yaşındaki D.G. dahil olmak üzere toplamda 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler Kocaeli, İstanbul ve Adana’da düzenlenen operasyonlar sonucunda yakalanmıştır.

Tutuklama işlemleri tamamlanan 11 şüpheliden 8’i tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay hakkında soruşturma devam etmektedir.

Olayın detayları incelendiğinde, Mahir Çoğaç’ın ölümü ile ilgili olarak ‘Bayğaralar Çetesi’ adlı suç örgütünün bağlantılı olduğu iddia edilmektedir. Mahir Çoğaç’ın kardeşi Emin Çoğaç’ın Adana’da Bayğara ailesinden birinin öldürülmesiyle ilişkilendirildiği ve aralarındaki husumetin cinayete sebep olabileceği belirtilmektedir. Cinayette tetikçi olarak kullanılan D.G. ve B.Y., olayın ardından yakalanmış ve tutuklanmıştır. Örgüt lideri olduğu iddia edilen Ramazan Bayğara ise hala firari durumdadır.

Cinayetin öncesinde tehditler aldığı belirtilen Mahir Çoğaç’ın, uzun yıllar süren husumet nedeniyle 18 yıl önce eşiyle birlikte Kocaeli’ye taşındığı ve burada yeni bir hayat kurduğu öğrenildi. Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi’nde görev yapan Çoğaç’ın cinayetin ardından yapılan araştırmalar sonucunda zaman zaman tehdit edildiği belirtilmektedir.