Sibergöz-48 Operasyonu: 42 Şüpheli Yakalandı

19 ilde Sibergöz-48 Operasyonları... Bakan Yerlikaya: 65 şüpheli yakalandı

19 İlde “Sibergöz-48” Operasyonu: 42 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Trabzon ve Aydın merkezli olmak üzere 19 ilde “Sibergöz-48” operasyonları düzenlendi. Operasyonlar sonucunda toplamda 42 şüpheli yakalandı.

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda; sosyal medya uygulamaları aracılığıyla “Kısa Vadede Yüksek Kazanç” vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağladığı tespit edilen 33 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı ise, sahte hesaplar oluşturup kişisel bilgilerini kullanarak sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları hazırlayarak vatandaşları dolandıran 9 şüpheliyi yakaladı.

Diğer yandan Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde yapılan operasyonlarda; çocuklara ait cinsel içerikli ve müstehcen materyalleri depolayan ve paylaşan 23 şüpheli de gözaltına alındı. Operasyonlar sonucunda birçok bilgisayar, telefon, sim kart, taşınabilir bellek, banka/kredi kartı ve soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların peşindeyiz. Onlara göz açtırmayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında” şeklinde konuştu.