Enes’in Güçlü İrade Mücadelesi

14 yaşındaki Enes'in büyük dramı... Her geçen gün ilerliyor! 'Doktorlar ameliyata yanaşmıyor'

Eşsiz güce sahip bir genç: Enes Bakır’ın hikayesi

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Havuzlubahçe Mahallesi’nde yaşayan 6 çocuklu Bakır ailesinin en küçük ferdi, 14 yaşındaki Enes, bebekliğinde beyin kanaması geçirdi ve yüz bölgesinde kitle oluştu. Bu ender görülen kitle nedeniyle bir gözünü kaybeden Enes, zor günler geçiriyor.

Doktorların ameliyatı riskli bulması sebebiyle tedavi edilemeyen Enes, “Tedavi olursam ilk olarak yüzüme bakarım, gülerim. Top oynarım, arkadaşlarımla oyun oynarım, okula giderim. Okuyarak, doktor olmak ve benim gibi insanlara, küçük çocuklara yardım etmek isterim. Herkese sesimi duyurmak isterim, yüzümü iyileştirin” şeklinde duygularını dile getiriyor.

Baba Şeyhmus Bakır ise, “Doğuştan bu yana beyninde bir leke vardı. Çeşitli hastanelere götürdük. Son geldiği durumda doktorlar ameliyata yanaşmıyorlar. Sürekli kontrol amaçlı gidip geliyoruz. Ancak yüzündeki şişlik devam ediyor. Önüne geçemiyoruz. Tedavisi devam ediyor ancak hiçbir doktor ameliyat ederek ya da başka bir biçimde tedavi etme şanslarının olmadığını söylüyor” açıklamasında bulundu.

Hastalığın Enes’i toplumdan soyutladığını belirten baba Bakır, “Ufak çocuklar onu gördükleri zaman korkuyor. Oğlum da haliyle içine kapanıyor, dışarı çıkmak istemiyor. Arkadaşlarının içine girmek istemiyor, hor görülüyor” dedi.

Farklı bir mücadele veren Enes’in ailesi, çare arayışını sürdürüyor ve umutlarını kaybetmiyor. Bu zorlu süreçte Enes’e destek olmak ve hayallerine ulaşmasını sağlamak için yardım elini uzatmayı hedefliyorlar.