Erdoğan: Muhalif Ucuz Popülizmi Reddediyor

Erdoğan’dan ‘Kayseri olayları’na tepki: Sokakları ateşe vermek olmaz

Kızılcahamam’da düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin yerelden genele uzanan başarı hikayesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Halkın içinden yükselmiş partiyiz. Millete hizmet yolculuğumuza belediyelerden başladık. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız yeni kapıların açılmasına vesile oldu.”

Erdoğan, muhalefetin son seçimde ucuz popülizme başvurduğunu belirterek, “Ekonomideki sıkıntıları istismar ederek uçuk vaatlerde bulundular. Biz ise insanımıza güven duygusunu zedeleyecek popülizmden uzak durduk ve projelerimizi paylaştık” dedi.

Ayrıca, milletin iradesini saygıyla karşıladıklarını vurgulayan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın oy oranının yüzde 40.5’e ulaştığını belirtti ve muhalefetin vaatlerinin unutulduğunu, ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara yardım sözü verildiği halde fiyatların astronomik oranda arttığını ifade etti.

Erdoğan, devralınan belediyelerde eski başkanlara iftira atıldığını ve kayırıcılığın arttığını söyleyerek, “Belediyelerde alkol tüketimi teşvik edilmeye çalışılıyor ve vatandaşa hizmet yerine baskı uygulanıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin toplumda ayrımcılık ve düşmanlık yarattığını belirten Erdoğan, “Bizde ayrımcılık olmadı, bundan sonra da olmayacak” ifadelerini kullandı ve belediye başkanlarına halka hizmet etme konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiğini hatırlattı.