Geleceğin Bilim İnsanlarına Yolculuk: TÜBİTAK Fen Lisesi Sınavı

Geleceğin bilim insanları bu lisede yetişecek

TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı’na Başvurular Devam Ediyor

Adaylar, 28 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında TÜBİTAK Fen Lisesi Merkezi Yetenek Giriş Sınavı için e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. Sınava başvuru yapan öğrenciler, 7 Temmuz’da 10.00 – 11.40 saatleri arasında 25 farklı ildeki sınav merkezlerinde geleceğin bilim insanı olma fırsatına sahip olacaklar. Bu iller arasında Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, ve diğerleri bulunmaktadır.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “TÜBİTAK Fen Lisesi, dördüncü yılında geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam ediyor. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yüzde 1’lik dilime giren öğrencilerimizi, 90 bilim yıldızımızdan biri olmaları için TÜBİTAK Fen Lisesi yetenek sınavına davet ediyoruz.”

TÜBİTAK Fen Lisesi, öğrencilerine burs ve yurt imkânı, uzman akademik kadrodan ders alma fırsatı, TÜBİTAK laboratuvarlarını kullanma şansı, yabancı dil eğitimi ve staj programları gibi imkânlar sunarak onları üniversiteye hazırlamaktadır.

Ayrıca öğrencilere TÜBİTAK projeleri, TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları ve TEKNOFEST gibi yerel ve ulusal bilim yarışmalarına katılma şansı sağlayan okul, onlara TÜBİTAK Merkez ve Enstitüleri’nde staj fırsatı ve kariyerleri boyunca mentörlük desteği sunmaktadır. Okul Müdürü Hacı Ahmet Yıldırım, okullarının farklı bir müfredat uygulayarak öğrencilerin uzman araştırmacılar eşliğinde ilgi alanlarını geliştirmelerine olanak tanıdığını belirtti.