Çatlaklar Binayı Tehdit Ediyor

Esenler'de 8 katlı bina çatlaklar nedeniyle tahliye edildi! Binanın iki katı sonradan eklenmiş

Bina Çatlak Nedeniyle Tahliye Edildi

Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan bir binada meydana gelen çatlaklar nedeniyle sakinler tahliye edildi. 1120 Sokak’ta devam eden inşaat çalışması sonucu binada büyük çatlaklar oluştuğu iddia edildi.

Binada yaşayanlar, çatlakların artması üzerine durumu belediye ve polis ekiplerine bildirdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek geniş güvenlik önlemleri aldı. Esenler Belediyesi zabıta ekipleri binayı inceledikten sonra olumsuz bir durumla karşılaşmamak adına apartman sakinlerini tahliye etti. Tahliye edilen vatandaşlar belediye tarafından belirlenen otellere yerleştirildi.

Esenler Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, binada 3 gün boyunca ölçümler yapılacağı ve durumun bu ölçümler sonucunda netlik kazanacağı belirtildi. Açıklamada, “Binada meydana gelen çatlaklar sebebiyle tahliye edilen 5 aile ve toplamda 17 vatandaş otelde konaklayacak. Binada bulunan 2 katın kaçak olduğu tespit edildi. Belediye teknik ekipleri 3 gün boyunca binada kayma olup olmadığını inceleyecek” denildi.

Dükkan sahibi Ahmet Özcan, binada daha önceden de çatlaklar olduğunu, fakat kat sahiplerinin anlaşamadığı için kentsel dönüşüm sürecinin başlatılamadığını belirtti. Özcan, “Binamızda hasar zaten vardı. Binamız 8 katlı ve son 2 katı kaçak olarak eklenmiş. Her seçim döneminde bir kat ekleniyordu. Binamız gece saatlerinde boşaltıldı, devletimizden yardım bekliyoruz” dedi.

Binada oturan Nazif Mendeş ise çatlakların inşaat çalışmaları nedeniyle arttığını belirtirken, kentsel dönüşüm sürecine katılamadıklarını dile getirdi. Daire sahibi Velit Acar da çatlakların artması sonucu perişan olduklarını söyleyerek, kentsel dönüşümün maliyetli bir süreç olduğunu ifade etti.