Bakan Kurum’dan Hatay Deprem Sonrası Çalışmaları Açıklaması

Deprem bölgesinde hedef: 2025 sonunda herkes evinde 

Bakan Kurum Hatay’da Deprem Sonrası Çalışmalar Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Bakan Kurum, dün deprem bölgesi Hatay’da bir dizi inceleme ve toplantıya katıldı. İncelemelerin ardından yaptığı basın açıklamasında, deprem bölgesinde 200 bin kişinin çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“Deprem bölgesinde tüm şantiyelerde çalışan 200 bin ekip arkadaşımla birlikte vatandaşlarımız için yapılması gereken çalışmaları gece gündüz sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha ifade ediyorum. 11 ilde 276 bin konut ve iş yeri üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu ana kadar 76 bin konutu vatandaşlara teslim ettik. Amacımız, yıl sonuna kadar 200 bin konutunun teslimini sağlamak olacak. 2025 yılına geldiğimizde deprem bölgelerinde evine girmeyen hiçbir vatandaşımızın kalmamasını hedefliyoruz.”

Hatay özelinde ise, Bakan Kurum şu bilgileri paylaştı:

“Hatay’da şu ana kadar 10 bin 889 konutun yapımını tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik. Antakya, Defne, İskenderun, Altınözü, Kırıkhan, Reyhanlı ve Samandağ’da birçok mahallemizde 156 bin konut ve iş yerinin inşaat faaliyetleri devam etmektedir. Asi Nehri kenarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile iş birliği içinde yürütülen çalışmalar kapsamında, burada yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturulacak. Aynı zamanda tarihi meclis binası ile Ulu Cami’nin manzarasına bakacak bir proje geliştirilmektedir. Amacımız, vatandaşlarımızın huzur bulacağı Hatay’ı birlikte inşa etmektir.”

Kültürel dokuya da dikkat çeken Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı:

“Projelerimiz kapsamında, camiler, Ulu Cami, Habib-i Neccar Cami, kiliseler ve havralar da ihya edilecek. Kültür Bakanlığı ve hayırseverlerle birlikte çalışarak, bu tarihi mekanları yaşatma önceliğimizdir.”