Özgür Özel Kırkpınar Güreşleri’nde Pehlivanlara Destek

Özel: Geçim olmazsa seçim olur

CHP Lideri Özgür Özel, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Pehlivanları ve Emeklileri Destekledi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu yıl düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final müsabakalarını takip etmek üzere Edirne’deydi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve bir grup milletvekili ve belediye başkanı ile birlikte Edirne’ye gelen Özel, Kırkpınar öncesinde yaptığı ziyaretlerde şu mesajları verdi: “Çiftçinin, emeklinin, asgari ücretlinin yüzü gülecek. Ama bunun için bizim iktidar olmamız gerekiyor.”

Özel, geçtiğimiz hafta yapılan bir emek mitinginde 4 taleplerini şu şekilde dile getirdi:

  1. Kredi kartı faizlerinin silinerek esnaf ve bireylerin rahatlatılması
  2. Taban ücretlerinin artırılması ve tarım ürünlerine destek verilmesi
  3. Emekli maaşlarının artırılması
  4. Asgari ücrete enflasyon oranında zam yapılması

Özel, ayrıca asgari ücret ve fiyatlar konusunda sıfır atacaklarını belirterek, “CHP’nin hedefi, hayali, umudu ve vizyonu budur. Buna inananlar, gelecek seçimlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayına oy verecekler” dedi.

Özgür Özel, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde geleneksel ağalık koç ihalesini de izledi. İhaleyi kazanan Ufuk Özünlü’ye altın kemer takarak destek verdi. Özel, konuşmasında “İnsanların yüzde 65’nin CHP’li belediyelere oy vermesi boşuna değil. Ekonominin yüzde 80’ini bize teslim etmeleri boşuna değil” ifadelerini kullanarak, partisinin değişim sürecine olduğu kadar gençlik ve tecrübenin bir araya gelmesine vurgu yaptı.