Yağışlar Felakete Neden Oldu

Sel Ordu ve Muş'ta can aldı... İki kişi hayatını kaybetti

Ordu’da Şiddetli Yağışın Yarattığı Sele Kapılan Vatandaşlarımıza Ulaşıldı

Ordu’nun Çaybaşı ilçesinde etkili olan şiddetli yağışın sele dönüşmesi sonucu meydana gelen afette, Çay Mahallesi’nde ikamet eden 83 yaşındaki Hatice Kocakoç, sel sularına kapılarak kayboldu. Vatandaşların durumu fark etmesi üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, Karakoç’un cansız bedenine 2 kilometre uzaklıkta ulaştı.

Meteoroloji Uyarısı: Yüksek Yağış Miktarları Kaydedildi

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 7 Temmuz tarihi itibarıyla İkizce ilçesine 186,7 kg, Ünye ilçesine 89,8 kg ve Çaybaşı ilçesine 78,43 kg yağmurun düştüğü belirtildi. Yağışların etkisiyle meydana gelen afette 112 Acil Çağrı Merkezi’ne çeşitli su baskını, mahsur kalma ve kayıp ihbarları yapıldı.

Uyarılar Devam Ediyor: Ordu Valiliği’nden SMS Uyarısı

Ordu Valiliği, vatandaşları yarın için çok kuvvetli sağanak yağışa karşı uyardı. Yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşım aksamalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten valilik, SMS yoluyla uyarı mesajları gönderdi.

Muş ve Samsun’da Yaşanan Felaketler

Muş’un Malazgirt ilçesinde yaşanan sağanak sonucu akıntıya kapılan genç kız hayatını kaybederken, Samsun’da da aşırı yağışlar olumsuzluklara sebep oldu. Samsun Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, olası zararları önlemek amacıyla ekiplerin çalışma başlattığını söyledi.

Erzurum’da Sel ve Taşkınlar Paniğe Neden Oldu

Erzurum’da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağışlar, derelerin taşmasına ve yerleşim alanlarının sular altında kalmasına sebep oldu. Hasar tespiti için Erzurum Valiliği ve AFAD ekipleri bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Kurtulmuş’tan Başsağlığı Mesajı: “Ülkemizi Her Türlü Afetten Korusun”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek, devletin tüm birimlerinin afetzedelerin yanında olduğunu belirtti.