Genç Satranç Dehası Yağız Kaan Erdoğmuş’un Zaferi

‘Tarihin En İyisi’ni 41 saniyede mat etti

Yağız Kaan Erdoğmuş, Dünyanın En Genç GM’si Magnus Carlsen’i Yendi!

13 yaşındaki milli satranç sporcusu Yağız Kaan Erdoğmuş, Nisan ayında gerçekleşen çevrimiçi ‘yıldırım’ turnuvasında Norveçli büyükusta Magnus Carlsen’e karşı büyük bir zafer elde etti. Carlsen’i sadece 41.2 saniyede mat eden Yağız Kaan, tarihin en genç GM’lerinden biri olarak adını yazdırdı.

11 yaşındayken Uluslararası Usta unvanını kazanan ve şimdi de GM unvanıyla tüm dikkatleri üzerine çeken Yağız Kaan Erdoğmuş, önümüzdeki Eylül ayında A Milli Takımı temsil edecek. Türkiye Satranç Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek olan genç yetenek, hızla yükselişine devam ediyor.

Bursa Saadettin Türkün Ortaokulu öğrencisi olan Yağız Kaan, başarılı kariyerine 2019 Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’nda 8 yaş birinciliğiyle başladı. Ardından Uluslararası Usta unvanını alarak Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatan genç sporcu, şimdi de GM unvanıyla satranç dünyasında adını duyurmaya devam ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yağız Kaan Erdoğmuş hakkında, “Yağız çok yetenekli ve özel bir sporcu. Küçük yaşta elde ettiği başarılar, onun gelecekte ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. Yağız, A Milli Takımı’na davet edilen en genç sporcu olmanın haklı gururunu yaşıyor. Satranç dünyasında yükselen bir ivme var ve Yağız da bu ivmeye önemli bir katkı sağlıyor” dedi.